- változásom története

Titkos Fitness Napló

Titkos Fitness Napló

Edzőterembe járni? Köszi, most inkább nem.

2015. január 14. - Titkos Fitness Napló

Első körben leszögezném, hogy nyilván akkor a leghatásosabb a testmozgás és a fogyási folyamatok, ha van mellettünk szakember, aki tud ezekben segíteni. Könnyebben elkerülhetőek a sérülések vagy akár az, hogy rosszul csináljuk a gyakorlatokat és így rontsuk az edzésünk hatékonyságát. Szóval alapjáraton teljesen egyetértek az Index cikkével. De...

...persze akad egy "de", amiért mostanában eszem ágában sincs a lábamat betenni a fitness terembe. Na jó, több "de" is van. Az érzelmek és a racionalitás most sem jár kéz a kézben. Tehát kezdjük.

1. Időspórolás. Odamenni - miközben egész nap magaddal cipelted az edzőcuccodat-  átöltözni, később lezuhanyozni, stb... Macera.

2. Pénzspórolás. Mostanában az egyetlen bérlet, amit megengedhetek magamnak, az a BKV-bérlet, az is eléggé fájdalmas már diákigazolvány nélkül, úgyhogy nem szívesen költenék ezreket erre...

Nos, ezek azok az indokok, amiket bármikor bárki előtt szívesen felvállalok. Most jöjjenek a kínosabb, kövérséghez kapcsolódó leginkább lelki dolgok. Igen, nyilván ezek sokkal jobban befolyásolnak benne, mint az előző kettő. Szóval csak most, csak nektek, tényleg őszintén.

3. Mások előtt átöltözni. Nem, mostanában nem szívesen villantanám meg bájaimat még más nők előtt sem az öltözőben.

4. Az edzőcucc hiánya. Hát ez most biztos nagyon ciki, de nincs olyan edzőcuccom, amit fel tudnék vállalni jelenleg edzőteremben. Amik vannak, azokba meg nem férek bele. Az itthoni edzésre kiváló a szakadt mackó, de oda nem igazán. És nem akarok megfelelő méretű edzőcuccokat venni, egyszerűen azért nem, mert nem szeretnék a ruhatárammal még jobban berendezkedni erre a súlyra.

5. Mások előtt mozogni. Mikor sok időt kihagytál a mozgásban, de legalább felszaladtak a plusz kilók is, akkor az alábbi nyilvánvaló dolgokkal fogsz szembesülni, ha újra rászánod magad:

a) az állóképességed nulla, nagy valószínűséggel rengeteg mindent nem fogsz tudni végig csinálni

b) amit végig is csinálsz, valószínűleg nem úgy fogod az első időkben, mint azok, akik 30 kilóval könnyebbek és 100-szor fittebbek. Lefordítom: totál bénán, szánalmasan fogsz kinézni, ahogy vergődsz és próbálsz ismét ura lenni a testednek, a mozgáskoordinációdnak. Én amúgy összességében büszke vagyok minden szánalmas vergődésemre, de hogy mások előtt csináljam, akik sajnálkoznak rajtam vagy kiröhögnek? Inkább egyedül. 

6.Tudom, kicsinyes, de nincs szükségem mások tökéletes testének látványára se. Ez az időszak arról szól, hogy a sajátommal barátkozzak meg. És igen, az is idegesít, ha mondjuk a pasik a jó csajokat megstírölik, engem meg jó esetben észre sem vesznek, rossz esetben meg érzem a felém áramló gúnyt és megvetést.

Igen, tisztában vagyok azzal, hogy bár az igazságon alapulnak az érveim, torzítják őket a saját félelmeim, frusztrációim, szorongásaim, a szégyen, amit magammal kapcsolatban érzek. Tudom, de most ez van, én egyelőre élvezem az otthoni tornát és ki se lehetne innen robbantani. Hogy mire lenne szükségem ahhoz, hogy edzőterembe járjak? Legalább -10-15 kiló, jobb állóképesség, több önbizalom és jobban leszarni, hogy mit gondolnak random emberek. De egyszerűen még nem állok készen arra, hogy megmutassam magam a világnak, ez most egy ilyen időszak. Ha pedig új időszak jön el, akkor meg tuti eljárok majd jógázni és táncolni:) Mármint bulikon most is bármikor táncolok szívesen (ég áldja a szórakozó helyek félhomályát:)), de szeretnék majd újra valami rendes táncot is tanulni.
Addig is marad az itthoni torna. Amúgy ma fogom végre befejezni az 5 napos kihívást, az éjszakai kis túrám óta ma először bírok úgy a lábamra állni, hogy ez szóba jöjjön. Mivel tegnap elmaradt az edzés, ezért még lesz utána kis szobabicikli is. A súlyom 87,0 (mikormegymárlejjebbnemigazhülyemérlegnamindegy), az idő napos és 5 fok van kint elvileg, más most nem jut eszembe:)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://titkosfitnessnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr547073369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.01.14. 21:40:45

Múltkori fotón látom, hogy a labdajátékos nő szeme kifestve, csak bámultam. Minek amikor izzad, vörös az arca? Erre mondják a barátaim, látnám, hogy micsoda cuccokba járnak az edző terembe. Persze én sem járok rongyokba tornázni, de nekem fontosabb, hogy jól érezzem magam, főleg az edzés után, mint az, hogy ki mit mond, vagy hogy néz ki. Ezt ajánlom a poszt írójának is. Sőt az sem lenne gond ha nem a lakásban edzene, ha nincs más, akkor fusson a szabadba. Persze itt a jó futócipő nagyon fontos.

JuliBobi//WheyHoLetsGo 2015.01.15. 09:52:14

Hidd el, nem jellemző, hogy az emberek azzal vannak elfoglalva, hogy más mit csinál az edzőteremben. Mindenkinek elég a saját nyomora. Persze előfordul egy-két tahó, de nem ők vannak többségben. Én személy szerint mindig elismeréssel nézek arra, aki nagyobb súlyfelesleggel le mer jönni az edzőterembe. Mindenki elkezdte valahol. Puccosabb termekben persze megy a divatbemutató, de kisebb helyeken egyáltalán nem jellemző. Ettől függetlenül szerintem bőven jó, ha eleinte otthon mozogsz, az anyagi része meg abszolút nem vita tárgya. Ha nem engedhető meg, akkor nem engedhető meg. Csak a félelmeid akartam eloszlatni. Nálunk is rengeteg kezdő ember van súlyfelesleggel, és senki nem néz rájuk ferde szemmel. Sőt, inkább a "tökéletes" test az, amiből kevés van.
Csak idővel, ha bátorságod és pénztárcád engedi, érdemes belekezdeni a súlyzós edzésbe, mert nagyon jól támogatja a fogyást úgy, hogy közben formás is leszel, nem úgy, mint a kardió jellegű sportoktól. És nem leszel túl izmos. Egy nő nagyon nehezen lesz túl izmos:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.15. 10:19:15

ne haragudj, de ezek nem igazi érvek, ezek csupán kibúvók.

1. hát igen, ez az "érv" mindig megmarad. Ha eléred a kívánt alakot akkor se fog odarepülni a cuccod, és akkor is kell zuhanyozni. :D A macera nem múlik el.
2. nah ez az egyetlen ami tényleg lehet ok.

3-4-5. hidd el, hogy senkit azaz SENKIT nem érdekelsz egy teremben. Mindenki magával van elfoglalva. és ez így jó, aki odamegy és komolyan gondolja az azzal foglalkozik. Aki nem és nézelődik az max 2-3 alkalommal megy el és jó eséllyel többet az életben nem találkozol vele. Akkor meg nem mindegy, hogy mit gondol?
Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, az ego nem engedi, hogy belássuk, hogy nem körülöttünk forog a föld, de attól még tény. :D

mojoking77 2015.01.15. 10:53:30

@doggfather: Bar nem jellemzo, de +1.
Ezek egyike sem kifogas, gyakorlatilag mind helyettesito a LUSTA VAGYOK, es a SOKKAL KENYELMESEBB SAJNALNOM MAGAM, MINT TENNI ERTE kozhelyekkel.
Hidd el mindenki magasrol fog sz.rni a teremben, hogy milyen ruhaban vagy, amig az nem budos, es nem log ki belole egy ket olyan reszed, aminek nem kellene.
Az, hogy az elejen nem fog menni, megint teljesen termeszetes, pont azert mesz el, hogy minel hamarabb menjen.

Titkos Fitness Napló 2015.01.15. 10:58:24

@mojoking77: na ezt azért vissza kell, hogy utasítsam, nem ülök és hullatom a könnyeim, hanem tornázok, küzdök a magam módján, csak otthon. A következő posztban ismét ajánlom majd azt az oldalt, ahol baromi jó fitness videók vannak bemelegítéssel az elején, nyújtással a végén és változatos gyakorlatokkal. És nem, nem lehetne edzőterem nélkül otthon tornázva lefogyni, egyszer már lement így 20 kiló, szóval.. ;)

Titkos Fitness Napló 2015.01.15. 11:00:22

@doggfather: nyilván nem körülöttem forog, de ne becsüld le az emberek rosszindulatát..ha tudnád hány félbeszólást hallottam már olyanoktól, akik csak simán elmentek mellettem az utcán.. pedig nekem álmomban nem jutna eszembe, hogy beszóljak valakire, aki elmegy mellettem..na mind1, lehet gyávaság, de az otthoni szobabicikli meg a videók egyelőre tökéletesek:) és időhatékonyabbak is, mint az edzőterem és kényelmesebbek. De ha eljön az ideje, majd lesz terem is

Titkos Fitness Napló 2015.01.15. 11:01:47

@julibobi: köszi:) amúgy a tornavideókkal már most is használok súlyzót!:)

Titkos Fitness Napló 2015.01.15. 11:02:45

@micsoda?: futócipő van, esetleg tavasszal futni is kezdek, csak elég szar az egyik bokám meg egyik térdem, szóval amíg sok a súlyfelesleg igyekszem ízületkímélni:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.15. 11:06:21

@Titkos Fitness Napló: persze, hogy vannak olyanok is, de ekkor jön hogy nem az számít, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja.

ahogy fentebb írtam NEM SZABAD, hogy akár minimálisan is befolyásoljon olyanok véleménye akikkel 1x 2x találkozol életed során.

Benned megvan az elhatározás, hogy változtatni akarsz ezért mindent meg is teszel, de tudod, hogy ez hosszabb folyamat. Ennyi. Mindenki más nyasgem és kész.

Titkos Fitness Napló 2015.01.15. 11:09:39

@doggfather: teljesen igazad van, agyban én is így gondolom, csak érzelmi szintén más, attól még meg tud bántani, szóval nehéz teljes szívből azt mondani és azt is érezni, hogy leszarom

mojoking77 2015.01.15. 12:45:56

@Titkos Fitness Napló: Ne azt mondd, hogy leszarom, hanem, hogy elmegy a jo anyjaba, csak azert s megcsinalom.. Tetves kis buzerans, mit kepzel magarol.. Tudom nem hangzik tul szepen, de segit... :)
A szemelyi edzo jo dolog, de igazan nem letszukseglet. Amit a teremrol tudni kell, hogy magadnak csinalod, es inkabb csinalj 4-5 teljesen szabalyos gyakorlatot sokkal kissebb sullyal, mint 7-8 szabalytalant, esetleg nagyobbal. az idovel ugyis egyre konnyebb es konnyebb lesz, es fogod erezni, mokor mehet mar nehezebbekel is

m_balage 2015.01.15. 15:18:00

Pár dolog. Ne fuss. Kivéve persze, ha magáért a futás öröméért csinálod, de alakformálás céljából ne. Nem erre való, és a bokádat/térdedet is szétcseszed vele.
Két mozgásformát tessék váltogatni. Egy: nézz utána a HIIT edzésnek, ezt otthon is tudod csinálni a bicikliden. Kettő: tessék súlyzós edzést csinálni. Egy-két hónap a helyes mozdulatok elsajátítása (egy személyi edző pár alkalommal nagyon hasznos, aki felmér, mondja neked mire kell vigyázni és a szabályos végrehajtást bevéseti veled), majd amikor magabiztosan mennek a gyakorlatok, akkor keményen. Nagy súllyal, dolgozz, szenvedj ;) ha meg bírod csinálni 15ször, akkor nem választottál elég súlyt. Ha nem leszel hullafáradt 1óra után, nem voltál elég kemény. Motiváld be magad, legyél állat :) szarni mindenkire. Rendszeresen látogatok termet, megnézek mindenkit, de nem tudnám felsorolni, ki miben volt tegnap. Azt már annál inkább, h mennyire vette komolyan az edzést. Edzónadrágom elkopott egy helyen, térd felett kilukadt. Senki rá se hederített, pár alkalom után najó mondom legyünkmá' igényesek, vettem másikat, kemény 1750Ft-ért, teljesen fasza. Jameg van egy csaj a teremben, ritkán látni, de akkor basszus mint egy Rambó. Lejön, dolgozik, füles a fülében, rá se néz senkire, csinálja, keményen. Esküszöm, felnézek rá :)
Ja és kaja.
Egyél sokat, SOKAT és JÓT! Oldalakat lehetne írni arról, hogy az emberek mennyire nem ésszel táplálkoznak. Ne ess bele ebbe a hibába. Ismerd meg a tested működését, tök logikus minden! ;)

JuliBobi//WheyHoLetsGo 2015.01.16. 12:28:29

@m_balage: Ezt mintha én írtam volna:) De továbbra is azt mondom, hogy ha egyelőre nem engedheted meg magadnak, akkor csináld otthon. Csak keményen! Nem tudom, ismered-e a body rock tv-t. Azok HIIT jellegű edzések, és állítólag nagyon durvák. Egyik barátnőm szép eredményeket ért el vele, persze rendes kajálással. És tényleg ne félj a kaja mennyiségétől! A lényeg, hogy miből készül. Ne fogyókúrázz, hanem változtasd meg a szokásaidat!

M. Bouvier 2015.01.16. 15:10:42

Kettlebell. Szerintem próbáld ki. Hatékony: fogyaszt, feszessé tesz. Viszonylag kis, összeszokott csoportokkal működnek az edzések, így senkit nem érdekel, hogy miben vagy, milyen a fittségi szinted. És nincs aranyárban egy edzés. Cuccot persze vinni kell, meg oda is kell menni, de ennyit szerintem megér a dolog. :)

Titkos Fitness Napló 2015.01.20. 11:17:40

@Gia_X: igen, köszi, hamarosan elkezdem az egyik két hónapos programjukat:)

*subrosa* 2015.01.21. 14:09:54

Mintha csak magamról olvasnék. Néhány napja kezdtem el én is úgy fogyókúrázni (ismét) de most kivételesen összekötöm az egészet valamiféle blogolás szerű feljegyzéssel ami talán segít betartani a szabályokat. Pont ilyen félelmeim vannak nekem is.És igaz, ezek nem érvek csak kibúvások. És én is kibúvok:) Utálom a csinos embereket, és utálom mikor a 40 kilós barátnő erőszakkal összeszorítja a hasán a bőrt hogy nézzem mennyit hízott.

Sajnos az otthoni edzéssel az a bajom hogy marha nehezen veszem rá magam, mert tudom hogy szenvedés lesz belőle.
Kezdetnek ilyesmi videókat használtam/használok
youtu.be/OY7c6kx9UuY
youtu.be/L7cVJXD7h0k
youtu.be/YTcqULGRez8

Én speciel utálom az ilyen latinos zenéket alapvetően, de ezekre a legjobb tornázni. Talán a ritmus miatt nem tudom:)

a súlyzós edzést ki fogom próbálni!

Titkos Fitness Napló 2015.01.27. 23:20:09

@*subrosa*: Szia! Sok sikert Neked is, majd néha térj vissza és számolj be arról, hogy állsz!:)
süti beállítások módosítása